Πλαίσια μεταφοράς

Στην ανθρώπινη ανάπτυξη, τα πρώτα συστήματα μεταφοράς ήταν η βόλτα, το τρέξιμο και το κολύμπι. Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση και τον εκσυγχρονισμό, οι θαλάσσιες μεταφορές ήταν το καλύτερο πλαίσιο για τη μετακίνηση του πράγματος σε εκπληκτική έκταση σε τεράστιες αποστάσεις, παρόλο που ήταν ιδιαίτερα αδρανείς και περιττές. Η σημασία της θαλάσσιας μεταφοράς ώθησε την πρόοδο της μητροπολιτικής σχέσης κατά μήκος των ρεμάτων και των ακτών όπου μπορούσαν να φτάσουν τα σκάφη, τα καγιάκ και τα πλοία.

Η καταστολή των πλασμάτων και η ανάπτυξη του έλκηθρου έδωσε τη θέση της στις πρώιμες σχέσεις με τα οχήματα των πλασμάτων. Τα πόνυ και οι ταύροι χρησιμοποιήθηκαν από το 3000 π.Χ. για να μετακινήσουν πράγματα και ανθρώπους και πέρασαν από χωματόδρομους. Αργότερα μητροπολιτικά ιδρύματα, για παράδειγμα, η Μεσοποταμία και η κοιλάδα του Ινδού μετέφεραν καθαρούς δρόμους για πιο άμεσο όχημα.

Η Βιομηχανική Επανάσταση του δέκατου ένατου αιώνα ανέτρεψε εντελώς τις μεταφορές. Ήταν η ώρα των διαφορετικών ανασχεδιασμών που όπως φαίνεται από μια συνολική άποψη άλλαξε τη μεταφορά. Η αλληλογραφία, οι τηλεπικοινωνίες, το ατμομηχανή και η ατμομηχανή γύρισαν παντού ανεξέλεγκτα. Η χερσαία μεταφορά έγινε κατανοητή σε τεράστιες αποστάσεις χωρίς τη χρήση πλασμάτων ή ανθρώπινων μυών. Οι χρήσιμες εκκινητές της οικογένειας Ράιτ με αεροπλάνο προετοιμασμένο για αεροπλάνα και αεροπορικές μεταφορές μετατράπηκαν σε ένα ταχύτερο σύστημα για τη μετακίνηση πραγμάτων και ατόμων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα έως και πρόσθετους γκρίνιες.

Πλαίσια μεταφοράς

Ένα «πλαίσιο μεταφοράς» είναι μια τεχνική ή διάγραμμα μεταφορικη εταιρεια που χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος βελτίωσης, δραστηριότητας και οχήματος για τη μετακίνηση ατόμων και εμπορευμάτων. Μια λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κανένα άλλο άτομο ή να σχετίζεται με μερικές λειτουργίες. Για αυτή τη συνεχή κατάσταση, προτείνεται μεταφορά «πολλαπλών λόγων» ή «πολυτροπικών». Το καθένα είναι ξεκάθαρο από το άλλο και χρησιμοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη βεβαίωση εξαρτημάτων όπως έξοδα μεταφοράς, πορεία, όριο κ.λπ.

1. Ελεγχόμενο από τον άνθρωπο – αυτό είναι το πιο γενικό που συναντάμε στις δημιουργίες και στα νεανικά ενήλικα έθνη, εξετάζοντας μερικές μεταβλητές όπως εξοικονόμηση οικονομικών στο κόστος, απλότητα των τοπικών ρυθμίσεων, πιστοποιήσιμη ανάπτυξη και τυπικούς λόγους. Οι ελεγχόμενες από τον άνθρωπο μεταφορές είναι ένα λογικό είδος μεταφοράς και έχουν πραγματικά εποπτευθεί από τη χρήση υλικού και την τρέχουσα εξέλιξη – για παράδειγμα ποδηλασία, πατινάζ, κωπηλασία, σκι που είναι ιδιαίτερα πολύτιμα σε συνθήκες κατάταξης.

2. Πλάσματα που ελέγχονται – είτε οδηγούνται από ανθρώπους είτε χρησιμοποιούνται ως πλάσματα για την ανάπτυξη ατόμων και πραγμάτων, τα πλάσματα μπορούν να εργαστούν μόνα τους ή σε κοινωνικές συγκεντρώσεις – για παράδειγμα γαϊδούρια, φορτηγά με άλογα, έλκηθρα σκύλων κ.λπ.

3. Τα αεροπλάνα και τα αεροπλάνα έχουν μειώσει εντυπωσιακά τους χρόνους ταξιδιού και είναι το πιο γρήγορο πλαίσιο για τη μεταφορά εξερευνητών και αντικειμένων. Τα τεράστια έξοδα και η υψηλή χρήση ενέργειας είναι τα εμπόδια των αεροπορικών μεταφορών. Σε κάθε περίπτωση, επικεντρώνεται στο ότι περισσότερα από 500.000 άτομα ταξιδεύουν με αεροπλάνα σε κάποια ιδιότροπη στιγμή.

4. Σιδηρόδρομος – Οι σιδηρόδρομοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές διατρέχουν το μήκος και το εύρος κάθε χώρας στον πλανήτη που αναπτύσσεται άτομα και πράγματα ξεκινώντας από ένα σημείο και στη συνέχεια. Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνουν τη χρήση πολλών επιφανειακών εδαφών, τα σιδηροδρομικά δίκτυα δίνουν εστιακές επιλογές ανοιχτού χαρακτήρα μέσα στις μητροπολιτικές σχέσεις, μέσα σε έθνη και μεταξύ διαφόρων εθνών ως τεχνική για δημόσια οχήματα, για παράδειγμα μετρό της Νέας Υόρκης, μετρό του Λονδίνου, Eurotunnel ή το Chunnel μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας και το Euro Rail.

5. Τα δίκτυα οδών – δρόμων περνούν από μητροπολιτικές συνδέσεις, κωμοπόλεις και κωμοπόλεις και προσφέρουν καλύτερες επιλογές ανταπόκρισης ανεξάρτητα από τις συνδέσεις των αστικών σιδηροδρομικών γραμμών και είναι ιδανικά για δημόσια οχήματα συγκριτικά. Η οδική μεταφορά δεν είναι σε καμία περίπτωση ασαφής μορφή, σχήμα ή μορφή από διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, καθώς επιτρέπει σε έναν πελάτη οχήματος να έχει μια τυπική είσοδο στην ταχύτητα, τη ρουλεμάν, τους χρόνους προόδου και την αλλαγή της περιοχής που άλλες δομές οχημάτων δεν μπορούν να δώσουν. Απαιτούν κολοσσιαίες επιφανειακές τοποθεσίες, χρησιμοποιούν υψηλή ενέργεια και είναι δαπανηρές.

6. Η θαλάσσια – θαλάσσια μεταφορά θέτει φορτηγίδες, βάρκες, βάρκες και πλοία μέσω καναλιών, ρεμάτων και ωκεανών. Τα πρώτα σκάφη και πλοία διευκολύνονταν μέσω εσωτερικών καναλιών για τη μεταφορά ατόμων και γεύσεων. Σήμερα, τεράστια εξερευνητικά και εμπορευματικά πλοία προσφέρουν μια συντονισμένη και έμπειρη μέθοδο μεταφοράς. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος που περιλαμβάνεται είναι μεγάλος, η μεταφορά με νερό είναι ουσιαστικά πιο λογική από τον αέρα ή το δρόμο.

Άλλοι λιγότερο χρησιμοποιούμενοι τρόποι συνδυάζουν μεταφορές συμμαχίας και αγωγών που είναι αναμφισβήτητα κατασκευασμένες – για παράδειγμα υγρά και αέρια, νερό, λύματα και ούτω καθεξής για γραμμές διαρκούς μεταφοράς με αγωγούς, ανυψωμένα τραμ, τραμ κ.λπ.

Όλες οι συνεργασίες μεταφορών συντονίζουν τρία συνηθισμένα μέρη – πλαίσιο, για παράδειγμα, τερματικούς σταθμούς και χώρους εργασίας, πρακτικές που ενώνονται με κυβερνητικές και μυστικές συνεργασίες και οχήματα που είναι ρητά κατασκευασμένα για διευκρίνιση.